• Kapcsolat : +3670/23-22-685, Vác, Görgey Artur u. 55. és Dunakeszi, Kádár u. 2.
04jan
2021

Jókívánságok HELYETT!

Egy évvel ezelőtt, 2019/2020. fordulóján is rengeteg szépet és jót kívánunk egymásnak, na és mi lett belőle…. mondhatnánk keserű szájízzel.

Ezért én azt javaslom, hogy próbáljunk meg a realitás talaján megmaradva a jövőbe tekinteni, ami minket illet a tanulás terén.

Tavasszal az iskolák bezárásakor többször is elmondtuk, leírtuk, szeptemberben nem azzal fogják indítani a tanévet, hogy az előző 3 havi tananyagot bepótolják a gyerekek.
Pedig sok szülő ebben bízott.

Így októberre már elég sok jel, akár rossz jegyek, akár pszichés feszültség, utalt arra, hogy segítségre van szükségük a lurkók nagyobb felének. Főleg, hogy mivel kilátásba helyezték az újabb iskolai bezárásokat, még nagyobb sebességre kapcsoltak a tanárok az új tananyag leadását illetően.

A rövid távú gondolkodású szülők “csak ezt a napot éljük túl” mentalitást öltötték magukra. Így születtek meg az online dolgozatok jó osztályzatai, azt a hamis illúziót keltve, hogy nincs is akkora gond. Csakhogy a tananyagok egymásra épülnek, és ha már az alapok nem stabilak, hogyan lehetne ráépíteni a következő szintet…

A hosszú távú gondolkodású szülők, ha alsós a gyerkőc, már látják maguk előtt a felső tagozat nehezebb éveit, illetve a felsős gyerekek szülei előtt ott lebeg a felvételi. Hiszen sok középiskolában már az ötödik osztály év végi jegyeit beszámítják a felvételibe.

Ez, a mostani zűrös időszakot figyelembe véve, segítség nélkül irtó nehéz feladatot tesz a szülők és a gyerekek vállára.

A mi küldetésünk nem csupán a motiválás, vagy sok egyéb mellett például a koncentráció fejlesztése, hanem a gyerekek agyát “átkapcsolni” egy olyan sebességfokozatra, ahol nem nehézségként jelentkeznek ezek a plusz terhek, hanem lendületet vesz belőle és a maga hasznára, tudására fordítja. Így születnek meg a jobb jegyek, amik mögött valódi tudás áll.

Hálás szívvel köszönjük azoknak a szülőknek, akik bíztak és bíznak a munkánkban, módszerünkben, hiszen a pozitív változást a gyerkőc tanulásával, személyiségével kapcsolatban már tapasztalják. Erről tanúskodnak azok a visszajelzések, amiket a foglakozások után, illetve írásban is kapunk.

Így mi nyugodt szívvel kívánhatunk tanulási problémák nélküli új évet! 

Jelentkezés a felmérésre

Nagy Dorottya, Igar Beatrix, Springárt Katalin, Bakos Patrícia a Tanulás központ specialistái.