• Kapcsolat : +3670/23-22-685, Vác, Görgey Artur u. 55. és Dunakeszi, Kádár u. 2.
tanulaskozpont-vac-megoldas-a-tanulasizavarokra-igar-beatrix-nyári-szünet

Nyáron is, szünet nélkül, de miért?

Miért nem tartunk mi nyári szünetet?

 

Az elmúlt hosszú évek tapasztalata szerint a nyár, amikor nincs iskolai stressz, nem kell annyi lexikális anyagot belepasszírozni a gyerek fejébe, kiválóan alkalmas arra, hogy az általunk alkalmazott módszer fejlesztése még nagyobb hatékonysággal beépüljön.

Miért hatékonyak a nyári foglalkozásaink? Nem kell feldarabolnia a figyelmét, például a koncentrációs gyakorlatoknál szinte 100%-osan képes odatenni magát. Alap állapotban sokkal nyugodtabb a gyerek, és nincs szükség az iskolai stressz oldására minden egyes alkalommal. Fesztelenebb a foglalkozásainkon, hiszen nem motoszkál ott a fejében, hogy “ha innen haza megyek, még egy zsák házit kell megcsinálnom! ” Ezért is hatékonyabb a közös tevékenységünk, ami persze azért játékos formában végzett figyelem- koncentrációerősítés, memóriafejlesztés, és természetesen két agyfélteke összehangolás minden szinten. Több héten keresztül a nyári szünetben lustálkodik, pihen a gyekőcök agya, heti egy órát viszont megtornáztatjuk.

Azok a gyerekek, akik a szeptemberi iskolakezdéskor megtapasztalták, mennyivel könnyebben kezdik ezáltal a tanévet, szívesen jönnek.

Szeretettel várjuk a gyerekeket a nyári szünetben is, amikor nem táborozik, nyaral, vagy strandol!